Buurtteams Volwassenen Nijmegen > ADHD collectief ‘Chaos is mijn structuur’

ADHD collectief ‘Chaos is mijn structuur’

Groep voor Avontuurlijke Denkers en Hartstochtelijke Doorzetters

Het idee voor deze groep is ontstaan vanuit de ervaring met mensen met ADHD dat zij vaak al veel psycho-educatie hebben gehad. Binnen ‘Chaos is mijn structuur’ wordt juist gewerkt aan normalisatie en positieve bekrachtiging. Ieders eigen kracht wordt gestimuleerd in plaats van symptoombestrijding. Er wordt gewerkt aan (h)erkenning, acceptatie en positieve benadering waarbij er aandacht is voor zelfbeeld en erkennen van kwaliteiten. Bij de start van iedere bijeenkomst is er een moment voor de pot van schaamte en die van kwaliteiten.

Door interactieve activiteiten (veelal in spelvorm) gaan deelnemers ervaren en zich identificeren met uitdagingen waarmee mensen met ADHD te maken hebben. Ze herkennen hun eigen kwaliteiten en valkuilen en leren hoe ze deze kwaliteiten kunnen inzetten om obstakels te overwinnen. Zoals bijvoorbeeld hoe je je creativiteit inzet om de juiste vorm van planning voor jezelf te vinden. Of hoe je uitstelgedrag en andere valkuilen ombuigt door hyperfocus, door dus juist actief te focussen op een doel.

Alleen inwoners die klant zijn bij Buurtteams Volwassenen Nijmegen kunnen deelnemen aan een groep, naast dat zij individueel begeleid worden.