Buurtteams Volwassenen Nijmegen > Wilma en Paul zetten samen stappen

Wilma en Paul zetten samen stappen

Buurtteams Volwassenen Nijmegen ondersteunt inwoners om samen stappen te zetten

Buurtteams Volwassenen Nijmegen ondersteunt inwoners om samen stappen te zetten. Hoe mooi is het als twee mensen in de wijk elkaar vinden en helpen?

Wilma en Paul kwamen in contact met Dora, buurtteammedewerker van de wijk Nieuw-West. Wilma was lange tijd mantelzorger van haar inmiddels overleden man. Zij is hierna in de eenzaamheid geraakt die nog versterkt werd door corona. Ze zag weinig mensen en raakte in een isolement. Haar buurtgenoot Paul kreeg een burn-out, is werkeloos geraakt en durfde niet meer naar buiten.

Buurtteammedewerker Dora zag direct ondersteuningsvragen die op elkaar aansluiten. Zowel Wilma als Paul zochten meer contact in hun omgeving om samen wat activiteiten buiten de deur te doen. Paul helpt Wilma nu met het boodschappen doen. Hij durfde het op deze manier aan om stappen buiten de deur te gaan zetten en Wilma heeft fijn gezelschap. Met de woorden van Wilma: “Best te doen zo!”

Dora kwam ondertussen met sportcoach Mandy van de gemeente Nijmegen in contact en zij bracht hen beide naar een beweegactiviteit. Na het sporten gaan Paul en Wilma nog even gezellig samen koffie drinken. Ze hebben elkaar gevonden als steuntje in de rug. Inmiddels zijn ook Ans, Bep, Tanja en Koen aangesloten bij dit sportclubje in de wijk Oud-West op dinsdagochtend. Iedereen heeft dankzij Paul en Wilma contact met elkaar en ze ondernemen allerlei activiteiten.