Ik heb niemand om mij heen of voel me onveilig 

Voel jij je eenzaam, heb je niemand om je heen om de dag prettig door te brengen? Of heb je juist wel mensen om je heen, maar voel je je thuis niet veilig? Bijvoorbeeld omdat je daar te maken hebt met mishandeling, misbruik of uitbuiting? Of heb je zelf een heel kort lontje en word je heel snel boos? Wat er ook aan de hand is, je kunt bij het buurtteam altijd je verhaal kwijt.  

Ben je eenzaam?

Veel mensen voelen zich eenzaam. Je bent niet de enige, maar jij moet wél de eerste stap zetten. Praat erover met het buurtteam. Zij weten wat er in jouw buurt allemaal te doen is. Genoeg activiteiten die jij leuk vindt en waar je andere mensen ontmoet. Er zijn ook maatjesprojecten. Of vrijwilligers die zich inzetten om mensen aan wat gezelschap te helpen.

Heb je te maken met geweld thuis?

Word je fysiek of mentaal mishandeld, door een partner of ex-partner? Het kan gaan om lichamelijk geweld, zoals slaan, schoppen of iemand verwonden met een voorwerp. Maar het hoeft niet. Soms is geweld ook treiteren, vernederen, bedreigen of stalken. Ook seksueel misbruik is een vorm van geweld. Het is van belang om hier hulp bij te zoeken. Het buurtteam helpt je om de juiste stappen te zetten. Als we samen constateren dat het heel erg onveilig is thuis, werken we samen met Veilig Thuis en/of de politie. 

Word je uitgebuit?

Het kan ook zijn dat je je niet veilig voelt omdat je denkt dat je wordt uitgebuit. Uitbuiting is: iemand profiteert van jou tegen jouw wil. Bijvoorbeeld wanneer je wordt gechanteerd of als je gedwongen voor iemand moet werken. Dat hoeft niet alleen thuis te gebeuren. Het kan ook buitenshuis. We kijken dan samen wat er aan de hand is. En hoe de situatie zo snel mogelijk weer veilig kan worden. Denken wij dat het verstandig is daar een andere instantie bij te betrekken, zoals de politie? Dan schakelen we die voor je in. 

Contact

Neem contact op met één van onze buurtteams