Wonen en Huishouden

Een fijne woonplek is een plek waar je je prettig voelt

Een plek waar je je veilig voelt. Een huis dat je op orde kunt houden. Een plek waar je rust ervaart. Dat is voor iedereen belangrijk. Maar door omstandigheden heeft niet iedereen die fijne plek. Het is goed om daar samen iets aan te doen. Het buurtteam gaat er samen met jou voor zorgen. 

Herken je één van de volgende situaties?
  • Het lukt mij niet om mijn huishouden zelf te regelen
  • Ik heb een huurachterstand en ik kom er zelf niet meer uit 
  • Ik dreig mijn huis te worden uitgezet
Wat kan het buurtteam voor je doen?

Eerst zoeken we uit wat er precies aan de hand is. Wat is er nodig en wie zou je daarbij kunnen helpen? Misschien is er een familielid, een buurman of een ander vertrouwd persoon in je omgeving. Het buurtteam legt uit welke mogelijkheden er zijn. 

Zoek je een woning, dan zijn de mogelijkheden weleens beperkt. Het vinden van een huis valt niet altijd mee. Goed om te weten dat het buurtteam geen woningen heeft. Ook mogen we niet beslissen over een eventuele urgentie. Wat we wel doen, is je goede informatie geven: waar kun je zoeken, via welke websites? Samen kijken we welke praktische hulp nodig is.  

Contact

Neem contact op met één van onze buurtteams

Ben je dakloos en heb je geen eigen woonadres? Neem dan contact op met de GGD.

Ben je op zoek naar huishoudelijke hulp of heb je vragen over aanpassingen in jouw woning? Neem dan contact op met de consulenten van Gemeente Nijmegen.