Hoe werken we

Hoe helpen we je verder? 

Loop je ergens mee vast in je leven? Met werk, huishouden of gezondheid? Zijn er financiële problemen, relatieproblemen, gezondheids- en/of psychische problemen? Goed om te weten dat wij je verder kunnen helpen. Buurtteams Volwassenen Nijmegen is er voor iedere Nijmegenaar tussen de 18 en 65 jaar die geen kinderen (onder de 18) meer thuis heeft. Kunnen we ook iets voor jou betekenen? Hier lees je hoe we je verder helpen. 

1. Neem contact op

Je kunt ons bellen of mailen. Zoek met je postcode bij welk buurtteam je terecht kunt om je aan te melden. We plannen dan zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek met een buurtteammedewerker in jouw buurt.

2. We beginnen met een kennismakingsgesprek

De tweede stap is het kennismakingsgesprek. Het is een gesprek tussen jou en een medewerker van het buurtteam. Om je goed te kunnen helpen, willen we graag een paar dingen weten. Natuurlijk wat je vraag precies is en waarom je naar ons toe komt. Maar ook: heb je misschien al eerder naar oplossingen gezocht? En hebben die geholpen?

Hoe zou je willen dat we je verder helpen? Een tip: bereid je alvast voor op het gesprek en denk na over antwoorden op deze vragen. Hoe meer informatie we van je krijgen, hoe beter.

Je mag iemand meenemen
Vind je het fijner als er iemand bij is die je kunt vertrouwen? Dat mag natuurlijk. Bijvoorbeeld een familielid, een vriend of vriendin, een buurman of buurvrouw of iemand anders die je goed kent. Kan er niemand uit je eigen omgeving mee naar het gesprek? Dan kun je ondersteuning aanvragen bij bijvoorbeeld de Kentering, MEE Gelderse Poort of Stichting BWN. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner denkt mee en geeft advies. Je mag ook een cliëntondersteuner én iemand uit je eigen omgeving meenemen. 

3. Je krijgt passende begeleiding

Na het kennismakingsgesprek gaan we samen op zoek naar oplossingen. Kun je er misschien zelf al iets aan doen om antwoord op je hulpvraag te krijgen? Zijn er mensen in je omgeving die je kunnen helpen? Of heb je onze begeleiding nodig? Als je meer nodig hebt, dan gaan we aan de slag met een plan. Wij begeleiden je waar nodig, maar je houdt zoveel mogelijk zelf de touwtjes in handen.

Hulp werkt alleen als je na onze begeleiding zelfstandig weer verder kunt. Daarom werken we eraan dat je op eigen kracht je leven weer kunt oppakken. Of samen met iedereen om je heen: familie, buren, vrienden; het sociale netwerk. Of door je in contact te brengen met andere inwoners, organisaties en initiatieven in je eigen buurt. Vaak zijn er andere mensen in de buurt met vergelijkbare vragen.
Als onze buurtteammedewerker je niet kan begeleiden, dan stelt deze een indicatie naar een maatwerkvoorziening. Hierin wordt samen met jou besproken of een ZiN (Zorg in Natura) indicatie of PGB (Persoons Gebonden Budget) mogelijk en gewenst is.

Wie zijn de buurtteammedewerkers?

Elke medewerker heeft veel ervaring op alle terreinen waar jouw vraag over kan gaan. De buurtteammedewerker denkt met je mee en zoekt samen met je naar een oplossing. 

Zó werkt een buurtteammedewerker 
  • We zijn makkelijk te benaderen en goed te vertrouwen
  • We denken niet in problemen maar in mogelijkheden
  • We doen wat nodig is, niet meer en niet minder
  • We hebben oog voor jouw talenten en mogelijkheden, je kunt meer dan je zelf denkt 
Hoe zit het met mijn privacy?

Jouw privacy is voor ons heel belangrijk. We gaan altijd vertrouwelijk met jouw gegevens om. Alles wat je aan ons vertelt, blijft tussen jou en de buurtteammedewerker. De meeste informatie slaan we wel op. Daarvoor houden we een dossier bij, maar alleen voor alles wat echt van belang is. Als het nodig is om deze informatie met anderen te delen, dan vragen we je altijd om toestemming. 
Flyer Privacy