Buurtteams Volwassenen Nijmegen > Eerste jaar Samen Stappen Zetten

Eerste jaar Samen Stappen Zetten

Met Buurtteams Volwassenen Nijmegen

2022 was een jaar van transitie naar een nieuw model: het bieden van een laagdrempelige en toegankelijke eerstelijns basisvoorziening voor de inwoners van Nijmegen. Hulp en ondersteuning die direct beschikbaar is voor volwassenen, zonder indicaties, zonder wachttijden, in je eigen buurt. Een nieuwe integrale opdracht die we uitvoeren met een nieuwe organisatie, onze Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen. In dit eerste Sociaal Jaarverslag blikken we terug op een bewogen en intensief jaar.

Onze professionals hebben gedurende het hele jaar met hun eigen buurtteam een intensief ontwikkeltraject doorlopen. Daarin leerden ze de nieuwe werkwijze, deelden ze hun kennis met elkaar, maakten ze kennis met de sociale basis in hun wijk en investeerden ze in hun relatie met aanvullende zorgaanbieders. Het was een jaar met hobbels, met successen, maar ook met nieuwe inzichten. We zien op al die fronten dat een goede eerste basis is neergezet.

We zijn vooral trots op de beweging die onze professionals hebben gemaakt, ze hebben veerkracht getoond en we merken dat ze plezier hebben in de nieuwe werkwijze. Ze zien het effect bij zichzelf en hun klanten omdat ze de ruimte voelen om dat te doen wat nodig is. Daardoor ontstaan mooie verbindingen in de praktijk met het aanbod in de wijk. Niet alles zelf doen, maar vooral aanhaken op al het goede wat er in Nijmegen al is. We zijn dan ook trots dat dit inmiddels ook terug te zien is in de cijfers; meer zelf begeleiden en minder gebruik maken van maatwerkvoorzieningen.

In 2022 hebben we naast het neerzetten van een goede basis ook gewerkt aan ontwikkeling. We hebben stappen gezet in het ontwikkelen van collectief aanbod en blended werken.

Terugkijkend op het eerste jaar zijn we tevreden over waar we nu staan en gaan we met veel enthousiasme de ontwikkeling doorzetten in 2023.

Lees hier het Sociaal Jaarverslag 2022 van Buurtteams Volwassenen Nijmegen