Buurtteams Volwassenen Nijmegen > Mooie start Buurtteams Volwassenen

Mooie start Buurtteams Volwassenen

Onze droom: we maken van elke buurt een betere buurt

We zijn de eerste weken voortvarend aan de slag gegaan met het ondersteunen van de inwoners van Nijmegen. De buurtteams zijn er voor elke volwassen inwoner van Nijmegen (zonder thuiswonende kinderen) tussen 18 en 65 jaar met een hulpvraag op het gebied van huishouden, financiën, relaties en (mentale) gezondheid. Elke begeleidingsvraag verschilt. Onze aanpak niet. We hebben drie principes aar we altijd aan vasthouden.

  • We werken lokaal en zijn altijd dichtbij

Hulp is effectiever als je het in je eigen wijk of buurt kunt vinden. Onze buurtteammedewerkers kennen de wijk en weten wat er speelt zodat we altijd de juiste verbinding kunnen leggen.

  • We geven ruimte en zeggen wat we doen

De buurtteammedewerker bepaalt samen met de inwoner welke begeleiding bij de hulpvraag past. Zo komen we sneller tot (creatieve) oplossingen en kunnen we direct aan de slag.

  • We werken doelgericht samen

Medewerkers in de buurtteams houden altijd voor ogen: wat wil iemand bereiken? Naar dat resultaat werken we snel en doelgericht toe.

Onze droom: we maken van elke buurt een betere buurt

Want daar is het ons om te doen: een betere buurt. Buurten waar iedereen met plezier leeft, woont, werkt en meedoet. Buurten waar mensen weer naar elkaar omkijken, waar vanzelf nieuwe initiatieven ontstaan ván bewoners vóór bewoners. En waar iedereen er mag zijn, of je nu oud of jong bent, gezond of een beperking hebt. Om dat te bereiken, begeleiden wij mensen, zodat zij zelf hun leven kunnen inrichten en leiden zoals zij het zelf willen. Dat is ons doel.

Benieuwd naar onze organisatie en werkwijze?