Wie zijn we

Even voorstellen: Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Wij zijn Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen. En we zijn er voor elke volwassen inwoner van Nijmegen (zonder thuiswonende kinderen onder de 18) tussen 18 en 65 jaar met een hulpvraag. Elke begeleidingsvraag verschilt. Onze aanpak niet. We hebben vier principes waar we altijd aan vasthouden. 

 •  We werken lokaal en zijn altijd dichtbij
  Hulp is effectiever als je het in je eigen wijk of buurt kunt vinden. Daarom werken we met buurtteams in NijmegenOnze buurtteammedewerkers kennen de wijk en weten wat er speelt. Die weten ook wie er in die wijk nog meer actief zijn voor ondersteuning, zoals andere (zorg)organisaties, vrijwilligers en bewonersinitiatieven zodat we altijd de juiste verbinding kunnen leggen. Dichtbij betekent ook dat onze medewerkers snel te bereiken zijn.
 • We geven ruimte en zeggen wat we doen
  Begeleiding werkt alleen dan goed als er geen drempels zijn. Daarom denken we niet in hokjes maar krijgen onze medewerkers veel vrijheid in hun werk en vertrouwen we op ieders kennis en kundeDie medewerker is immers specialist op zijn of haar eigen terrein. Die kan ook samen met jou het beste bepalen welke begeleiding bij jouw hulpvraag past. Zo komen we sneller tot (creatieve) oplossingen en kunnen we gelijk aan de slag. Natuurlijk maken we ook altijd duidelijk waaróm we een oplossing voorstellen. Kortom: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.
 • We werken doelgericht samen
  Medewerkers in de buurtteams houden altijd voor ogen: wat wil jij bereiken? Naar dat resultaat werken we snel en doelgericht toe. Zonder omwegen, zonder mensen aan het lijntje te houden. En omdat we elkaars sterke kanten kennen, werken we ook écht als een team en samen met alle partners in de wijk. Samen willen we goed doen in de buurten en wijken van Nijmegen. 
 • We leren van wat we doen
  We reflecteren en blijven ons ontwikkelen, om onze dienstverlening zo goed mogelijk in te richten voor de inwoners van Nijmegen. We zijn een lerende organisatie waarbij we leren vanuit het doen. We verbeteren onze prestaties en zoeken naar een passende werkwijze in een continu veranderende omgeving.

Onze droom: we maken van elke buurt een betere buurt

Want daar is het ons om te doen: een betere buurt. Buurten waar iedereen met plezier leeft, woont, werkt en meedoet. Buurten waar mensen weer naar elkaar omkijken, waar vanzelf nieuwe initiatieven ontstaan ván bewoners vóór bewoners. En waar iedereen er mag zijn, of je nu oud of jong bent, gezond of een beperking hebt. Om dat te bereiken, begeleiden wij mensen, zodat zij zelf hun leven kunnen inrichten en leiden zoals zij het zelf willen. Dat is ons doel.